Riestainiai su cinamonu

2009 m. lapkričio 26 d., ketvirtadienis



Ramus vakaras...nes visgi kai ka iskepiau siandien :) tad sazine rami, sirdyje taip gera, ir prie arbatos bus ka paragauti :) megstu supermama.lt saldumynu receptu puslapyje apsiziureti, ideju pasiieskoti, ten daug skanestu vienoje vietoje, o ir kepejos saunios diskutuoja, galima ir neblogu patarimu pasiskaityti. Tad kaip supratote, butent tame puslapyje ideja ir 'nudzioviau' si karta :) Kai laiko neturiu daug suktis virtuveje prie kepiniu tai megstu nusiziureti koki paprasta, greitai pagaminama skanesta, tad sie riestainukai butent tai ir yra. O kas pradziugino, paragavus ju, prisiminiau, kad tai butent tas skonis, kuri begdavom pirkti per pertraukas i mokyklos valgykla! Paprastuciai, bet skanus :)


50 g sviesto(minksto),
1 kiausinis,
0,5 st.cukraus,
4 v. š. grietinės (tirštos),
1/4 a. š. druskos,
1/4 a. š. sodos,
2 st. miltu (man prireike kur kas daugiau),
1 a. š. medaus (nedejau visai),

siek tiek cukraus ir cinamono-riestainiu apibarstymui.

Darbuojames taip:

Sviesta sukti mediniu saukstu 6-8 min, atskirai isplakti kiausini, sudeti cukru, druska, grietine, gerai ismaisyti. Kiausinio ir grietines plakini pamazu supilti i issukta sviesta, taip pat ir medu, ismaisyti. Atskirai sumaisyti miltus su soda, persijoti. Suberti i sviesto mase ir greitai isminkyti tesla. Recepta rasoma jog reikia suminkyti per 20-30 sekundziu, nes: "Rūgštis grietinėje susilietusi su soda, sudaro anglies dioksidą, kuris ilgai minkant išgaruoja, dėl ko kepiniai gaunasi tangūs, nepurūs. Vietoje grietinės galima dėti rūgpienį, kefyrą arba kitą rūgštų pienišką produktą."
Is teslos suformuoti nedidukus riestainukus, viena ju puse pavolioti cukraus ir cinamono misinyje ir kepti 220 laipsniu karscio orkaiteje 10-15 min. (as kepiau 20 min).

Ka dariau kiek kitaip: miltu nepersijojau, greitai isminkyti teslos nepavyko kaip rekomenduojama recepte, uztrukau gal daugiau nei minute, na o medaus neturejau, tad nedejau visai..ir zinote ka, nepanasu, kad visa tai butu pagadine mano riestainukus :) Li

2 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

2 st. miltu ... Ką tas st. reiškia?

Li... rašė...

Žodžio "stiklinė" sutrumpinimas.

Rašyti komentarą