Grietinieciai

2009 m. lapkričio 24 d., antradienis




Nebepraeina ne diena, kad as kazko nekepciau, ka beveikciau, vis suku galva kaip geriau butu pagaminti viena ar kita skanesta :) Uzvakar sedejau ir masciau ka as noreciau kepti siandien..minciu nebuvo, tad zvilgtelejau i interneta, perziurejus aibe skanestu receptu, akis uzkliuvo uz grietinieciu :) labai juos megstu, kai pavykdavo parduotuveje rasti sviezuteliu grietinieciu, nei neabejodavau :) Ir koks atradimas buvo sis paprastutis receptas, tiesa net nezinau kam dekingai buti uz ji, nes ivairiuose puslapiuose radau panasiu jo variaciju, bet naudojausi receptu is vieno internetinio dienorascio. Tad stai, teslai:

100 g sviesto (naudojau kepiniu margarina),
75 g cukraus,
1 kiausinis,
100 g grietines,
400 g miltu,
ziubsnelis druskos,
1 a.saukst kepimo milt;

Idarui:

1 kiausinis,
250 g varskes,
2 saukstai cukraus (dejau daugiau, pagal skoni),
Vanilinio cukraus.
1 saukstas miltu;

1 kiausinis pyrageliu virsui aptepti.

Darbuojames taip: teslai sviesta issukame su cukrumi, atskirai suplakame kiausini, imaisome grietine
Grietines ir kiausinio plakini pamazu pilame i sviesta,gerai ismaisome. Na bent jau man mase gavosi tokia negrazi akiai, sutraukta, tad nereiketu issigasti, nes miltai visa reikala pataiso :)
Tad suberiame miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir druska. Ismaisom. Bet nepermaisyti (taip buvo nurodyta recepte..), susiminko grazi tesla.
Idarui isplakame kiausini,suberiame cukru, vanilini cukru, miltus, dedame varske, ismaisome.
Tesla kociojame mazdaug 0,5 cm storio, isspaudziame 10 cm istrizaines apskritimus, ju viduryje uzdedame varskes idaro, uzlenkaime tesla, krastelius uzspaudziame. Aptepame kiausinio plakiniu. Kepame 220 laipsniu karscio ikaitintoje orkaiteje, apie 20 minuciu, kol graziai pagelsta ar paruduoja (kaip kam labau patinka) :)
Tiesa, is sio kiekio teslos man gavosi 7 dideli grietinieciai, o musu seimai jie taip patiko, kad kita diena vel kepiau, tik perpus mazesnius. Visgi didesni vien savo isvaizda primena tikruosius grietiniecius, tad ir valgosi kur kas mieliau :) Li

Recepto saltinis: http://kepyklapenki.lt


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą