Apelsininis pyragas

2009 m. lapkričio 21 d., šeštadienis




Vakar buvo darbinga diena, sukausi virtuveje kai tik turejau laisva minute. Rezultatas: apelsininis pyragas, pica ir prancuziskas batonas :) Bet apie viska nuo pradziu. Kazkada vyresnioji sesuo (ne Ra) prasitare, kad viena drauge kepa labai skanu pyraga, kazkuo kitoks nei mano visuomet kepami ir siaip labai jai patinka. Na tai uzprasiau recepto. Gavau ji tik uzvakar, portugalu kalba.. :) siek tiek pagoogle'inau ir mazdaug issiverciau, bet gal ir nevisiskai teisingai..nes rezultatas manes nenustulbino.. issikepiau paprasta apelsinini pyraga, saldus, skanus, viskas jam gerai, prie arbatos puodelio puikiai tinka, tik tikejausi kazko "wau!".. bet esu tikra, kad cia mano kalte, kazko neidejau ar kazko per daug, gal ne taip pamaisiau, o gal kitos priezastys. O gal per griezta sau esu, vyras jau juokiasi ir saiposi o kiekvieno mano kepimo klausineja ar vel bus neskanu kaip visada :) ka bepadaryciau, sakau kad neskanu, na visuomet buna zinoma valgoma ir skanu, bet as is saves vis tikiuosi kazko ypatingo, noriu padaryti viska idealiai, gal ir gerai save siek tiek papeikti, kad paskui rezultatai tik dziugintu :)
Tai stai, apelsininis pyragas:

200 g sviesto
200 g cukraus
200 g miltu
4 kiausiniai
1 a.saukst kepimo milteliu
2 apelsinai
cukraus pudros

Minksta sviesta sukame su cukrumi, veliau pridedame kiausinius, vieno isspausto apelsino sultis (man gavosi 180 ml, bet manau ipylus daugiau labiau butu pabreztas apelsinu skonis), miltus ir kepimo miltelius. Viska ismaisome, tesla gaunasi tirsta. Kepimo temperatura nurodyta nebuvo, tad kepiau 175 laipsniu ikaitintoje orkaiteje, laikas buvo nurodytas 30-40 min, as kepiau 50. Likes apelsinas isspaudziamas taip pat, jo sultis uzverdame su cukraus pudra. Recepte pudros buvo parasyta deti 3 saukstus vienai sulciu stiklinei. As turejau tik puse stiklines, o pudros dejau 10 arbatiniu sauksteliu (megstu viska daryti savaip ir produktus deti "is akies" - matyt todel ir mano sedevrai ne visada pavyke buna..) :))) Tad is ju turetume issivirti glaista pyragui,kuri reikia uzilti ant dar karsto pyrago. Na glaisto tikejausi taip pat kitokio, o gavosi padaryti saldzias sultis,bet pyragui sis skystis kuo puikiausiai tiko. Manau reiketu patikslinti vertima sio recepto, nes kazkur yra kabliukas uz kurio as uzkibau ir man nepavyko taip kaip turetu, bet kaip ten bebutu buvo skanu ;) Li

Recepto saltinis: ocantinhodananda.blogspot.com

1 komentarai (-ų):

Jurga rašė...

manau, reiktų apelsiną nuplikyt karštu vandeniu ir nutarkuoti žievelę, bet tik be baltos dalies, jog nebūtų kartu:) turėtų duoti labiau apelsiškumo:))
sėkmės bandant;)

Rašyti komentarą