Naminiai kokosiniai Bounty :)

2009 m. lapkričio 17 d., antradienis



Pagaliau! radau keleta minuteliu parasyti si ta siame puslapelyje! nedaug ir nuveikiau tiesa pasakius per ta laika, kol nerasiau, bet sis tas bus :) viena diena uzsimaniau kokosiniu sausainuku..mmm, tu kur su daug daug kokoso buna! landziojau internetinese platybese, rinkausi pagal kuri gi recepta butu skaniausia, bandymui issirinkau recepta, kuri radau supermama.lt puslapyje, kokosiniu sausainuku skyrelyje. Pagal ideja receptas toks:

200 g kokoso drozliu
4 kiausiniu baltymai
1 kiausinio trynys
250 g cukraus

...bet Li butu ne Li, jei savo kazko nepridetu..tad uzmacius saldytuve grietineles, nusprendziau kokoso drozles pries visa gaminima supilti i ja ir palaikyti, kad ismirktu, masciau, kad taip bus skaniau :P (jos pyliau 100 g) o po to seke viskas pagal recepta, tiesa naudojau puse recepto produktu, nes kokoso buciau pritrukus.. :) ir cukraus dejau pagal skoni, tikrai ne tiek kiek recepte, butu buve manau per saldu.. tad stai, viskas labai paprasta: sumaisyti kokoso drozles su cukrumi, suplaktais kiausinio tryniais ir baltymu, ir viska kaitinti ant nedideles ugnies, zinoma maisant, kad neprikeptu :) taip kaitinam kol mase sutirsteja gerokai, (ir pageltonuoja) kad galetume ja formuoti. Atvesiname. Stengiausi padaryti staciakampio forma, nes gaminimo ikarstyje numaciau, kad pabandysiu daryti ne sausainukus, o Bounty sokoladukus :) kepti 200 laipsniu orkaiteje 10-12 min, taciau man teko pakepti ilgiau, nes maciau kad mano kepiniai dar labai minksti, istraukiau jau pradejus ruduoti krasteliams. Mano nusivylimui skanestai labai trupejo..tad neturedama vilties kad is ju bus kazkas gero - ikisau i saldytuva.. jau keikiau save ir grietinele.. taciau saldytuve jie sekmingai sutvirtejo ir as galejau juos supjaustyti man reikalingo dydzio ir formos gabaleliais irrr mirkyti ant vandens garu tirpintame juodajame sokolade :) manau idealu butu su svelnesniu, pienisku sokoladu. Vel dedame i saldytuva, sustingsta sokoladas ir megaukimes, megaukimes, tik neapsimegaukime :)
Padrikai as cia truputi mintis destau, tikiuosi supras kam reikes kaip ta skoni pasigaminti :) na man asmeniskai sie sokoladukai labai labai primine vaikysteje megtus Bounty sokoladukus, wien kokosas ir sokoladas, o tas kokosas taip puikiai sukibes, saunumelis, o kad grietinele ipyliau manau dar geriau, nes be jos tikriausiai jie butu sausi ir wisai neBountiski :) vaisinkites :) Li


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą