Plikytos teslos skanumeliai

2009 m. lapkričio 5 d., ketvirtadienis




Kazkada seniai bandziau kepti plikytos teslos pyragelius. Nepavyko. O pries kelias dienas uzejo ikvepimas juos visgi ismokti kepti. Visagalis internetas atejo i pagalba ir as atsirinkau labiausiai man tinkamiausia recepta, kazka truputi pakoregavau, kaip jauciau kad geriau bus ir stai, garuojantys pyrageliai ant musu seimos stalo :) tiesa kepiau triskart per sia sawaite, tai is jus vienas buvo nepavykes, tai pasireiske kad pyrageliai sukrito, kodel, atsakyti negaliu. Sis geris megsta auksta temperatura, nemegsta skersveju, regis viska dariau kad tik jiems labiau patiktu, bet deja.. Plikytiniai - kaip loterija, niekada negali zinoti kas jiems nepatiks ir ar jie "neuzsioziuos".. :)
Man jie skanus ir be nieko, bet pridejus i vidu idaro bei virsu apliejus sokoladu..tampa dar skaniau :) Neturiu savo naujoje virtuveje jokiu mandru irankiu konditerijos gamybai, tad krema i vidu dejau prapjovus pyrageliu sona, pavyko kuo puikiausiai. Sokolada istirpinau karsto vandens voneleje ir tiesiog mirkiau pyragelius kepurelemis zemyn :) Idaras idaras.. cia tegul fantazija liejasi laisvai! Viskas priklauso nuo turimu produktu saldytuve bei tos dienos nuotaikos :) Viena diena pildziau pyragelius plaktos grietineles kremu,kuri paskaninau cukrumi, tarkuotu sokoladu bei kokoso drozlemis, kita diena nenorejau taip riebiai ir saldziai, tad plakta grietinele maisiau su varske, cukrumi bei kokoso drozlemis. Jei klaustumet kas man skaniau, tai grietinele be varskes, bet, juk kiekvienam savo.. :)

Tesla:

200 ml vandens
100 gr sviesto
250 gr miltu
3 - 4 kiausiniai
ziupsnelis druskos
ziupsnelis

Vandeni su sviestu cukrumi bei druska kaitiname ant ugnies, istirpus sviestui, pilame miltus ir gerai ismaisome kol ji atsoka nuo puodo krastu, zinoma, reiketu paskubeti, kad neprikeptu prie dugno :) perkeliame mase i kita inda, kad greiciau pravestu ir dar keleta minuciu palaukiame, tada dedame atskirai po viena kiausini. Maisyti idealiausia butu mediniu saukstu ir neskubant, neplakti! Kiausiniu kieki reiketu reguliuoti patiems, nes kiek ju reikes, priklauso nuo ju dydzio. Tesla turetu tapti blizgi, tirsta. Stai ir visa gamyba, o tada galima palaukti kad mase pastovetu, man ja taip lengwiau buwo formuoti. Neturedama konditerinio maiselio, pyragelius formavau dregnomis rankomis, o atsibodus terliotis rankas, sudejau tiesiog saukstu :) turint visa tinkama konditerine amunicija, sis darbas butu apskritai vienas malonumas, o rezultatas butu stulbinantis :)

Kremui su varske: plakiau grietinele su cukrumi, tuomet sudejau varske, kokoso drozles. Grietinele plakiau 15 procentu, riebesnes cia, Suomijoje kol kas rasti man nepavyko, taciau ta 15-procentine susiplake puikiai, deka..nelemtu E raideliu, kuriu priskaiciavau joje bent keturias.. taciau esant Lietuvoje sis reikalas vyktu zymiai sauniau, renkantis 35 ar 36 procentu grietinele :) su varske panasiai, taipogi ji cia kitokia nei Lietuvoje, galeciau ja palyginti su musu svelniaja, kuria galima nusipirkti LT. Varskes ir grietinele proporcijos 1:1, o cukraus ir kokoso - pagal pageidavima ir skoni :) krema palaikau saldytuve, po to - pildziau pyragelius :)

Kremui su sokolado drozlemis: suplakiau grietinele su cukrumi, ir pridejau tarkuoto juodojo sokolado bei kokoso drozliu.

Mano vyrui jie patiko, nors saldumynu stengiasi vartoti kuo maziau, pilna buvusi lekste akimirksniu tapo tuscia :) jei dar nebandete, isbandykita juos ir jus ;)

Saunus dalykas ta plikyta tesla ir del to, kad is jos iskeptus pyragelius galima pildyti ir nesaldziu idaru, tai galetu buti kazkokia misraine ar mesyte, isbandysiu ateityje ir tai :)

Vos nepamirsau kepimo laiko ir temperaturos.. nustacius rezima is virsaus ir is apacios, kepiau 15 min 220 temperaturoje, tada sumazinus karsti iki 75 kepiau dat 15 min, o tada isjungus orkaite, palaikiau pyragelius ten dar 15 min. Skanaus :) Li

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą