Trupininis skruzdelynas

2010 m. kovo 12 d., penktadienis



Nuotrauku kokybe kuo toliau tuo labiau negaliu pasigirti, taciau vis geriau taip, nei visai nematyti recepto rezultato :)
Tebunie sis mano saldesis bus trupininis skruzdelynas, nes kazka panasaus i toki saldu dalyka vieni vadina trupininiu, kiti skruzdelynu. Siaip jam pagaminti reikia iskeptus teslos trupinius sumaisyti su virtu kondensuotu pienu, bet as Suomijoje dar iki siol neatradau vietos kur butu galima jo isigyti, tad vietoje kondensuoto pieno panaudojau grietinele.

Teslai:

1 kiausinis,
70 g grietines,
70 g sviesto,
miltu tiek, kad gautusi kieta tesla.

Kiausini isplakame, supilame grietine, itarkuojame burokine tarka salta sviesta ir pamazu dedant miltus, suminkome kieta tesla. Dedame i saldymo kamera ir laikome kol atsals tiek, kad ja butu galima tarkuoti stambia tarka. Tarkuojame i skarda, istiesta kepimo popieriumi, kurioje kepsim. I viena skarda galima tarkuoti tiek, kad per daug neliptu trupinukai vieni ant kitu, tad kepti reikes per keleta kartu arba keliose skardose vienu metu. 150 laipsniu temperaturos karscio orkaiteje kol graziai pagels.

Stai taip atrodo iskepti trupinukai



Trupiniu sulipdymui:

200 ml riebios grietineles,
10 valgomuju saukstu cukraus,
3 valgomuju saukstu sviesto,
8 mazu gabaleliu pienisko sokolado.

* Grietinele verdame storadugniame ar kitokiame neprisvylanciame puode su cukrumi, retkarciais pamaisant, ant nedideles ugnies, kol sutirstes, tai gali uztrukti apie 15 minuciu. Sudedame sviesta ir sokolada, jiems istirpus nukeliame puoda nuo ugnies.

* Iskeptus teslos trupinius sumaisome su grietineles mase. Bendra sumaisyta mase turetu buti panasios konsistensijos kaip kad gaminant tingini, neturetu trupiniai plaukioti skystyje, taciau ir neturi buti sausa, tad gaminimo eigoje deretu pareguliuoti ar sudeti visus trupinius, o gal ju visu ir neprireiks. (Man siek tiek liko nesunaudotu).

* Kaip formuosite si saldu dalyka, fantazijos reikalas. As kekso forma isklojau maistine plevele ir suverciau jau atvesusia mase, ja graziai suspaudziau saukstu,uzdengiau velgi plevele ir dar paslegiau. Cia velgi esme kaip ir tinginio formavime, svarbu gerai suspausti visa mase.

* Pagaminta saldesi dedame i saldytuva ir nevalgome kol pakankamai nesukietes.

Negaliu skustis, kad grietinele panaudota vietoje kondensuoto pieno pagadino reikala, rezultatas - saldus ir skanus, niekada nera padeties be iseities, virtuveje ne tik kad galima, bet ir butina eksperimentuoti :) skanaus :)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą