Sokoladinis keksas - pyragas

2010 m. kovo 5 d., penktadienis




Esu labai patenkinta paskutiniuoju savo kepiniu, jau kuri laika rinkausi sokoladinio kekso ar pyrago recepta, ju tikrai daugybe galima rasti knygose ir internete.
Issirinkau. Receptas is anglisko puslapio, tad issiverciau kaip mokejau, o po to pagal save dar viska pasikoregavau. Cia parasysiu visa eiga, kaip dariau as, ir tuo paciu pridesiu nuoroda recepto, kuriuo remiausi. Tiesa tiksliai ivardinti ir negaliu - keksas tai ar pyragas, nors kepiau naudodamasi keksiuku receptu, bet maniskis kepinys tai toks viduriukas tarp kekso ir pyrago. Bet labai sokoladinis ir sotus, jo daug nesuvalgysi, uztat keliom dienom i prieki skanesta prie arbatos turesit :)

Teslai reikes:

110 g sviesto,
2 dideliu kiausiniu,
240 ml kefyro,
saukstelis vanilinio cukraus,
230 g (1 ir 3/4 stiklines) miltu,
260 g (1 ir 1/4 stiklines) cukraus,
60 g (2/3 stiklines) nesaldintos kakavos,
100 g tarkuoto pienisko sokolado,
1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu,
1 arbatinis saukstelis sodos,
0,5 arbatinio saukstelio druskos.

Pyrago papuosimui:

100 g pienisko sokolado.

* Sviesta istirpiname ir atvesiname.
* Isplakame kiausinius su kefyru.
* Atskirai, kitame dubenyje sumaisome visus sausus produktus: miltus, cukru, kakava, tarkuota sokolada, kepimo miltelius, vanilini cukru, soda bei druska.
* I sausus produktus supilame sviesta ir kiausiniu - kefyro plakini, pamaisome ir viska plakame mikseriu. Saukstu tai padaryti sunkoka, nes tesla gaunasi LABAI LABAI TIRSTA. Dar del viso pikto siulyciau paragauti tesla, kad nebutu cukraus trukumo, nes kakavos naudojama nemazai, tad kai kam gali pasirodyti kartokas skonis. Nors iskepes pyragas yra saldus ir nekartus, bet smarkiai smarkiai sokoladinis :)
*Riebalais istepame kepimo forma, pabarstome ziubsneliu miltu, kad pyragas nepriliptu, saukstu sudedame tesla, palyginame pavirsiu ir dedame i orkaite, ikaitinta iki 190 laipsniu. (Galima tesla deti i keksiuku formeles, as tiesiog tokiu neturejau). Kiek laiko kepiau net neprisimenu, laiko neziurejau, tik ipusejus kepimui usdengiau pyraga kepimo folija, kad daugiau neruduotu virsus. Ar pyragas iskepes tikrinkite visiems zinomu budu - ikisdami medini pagaliuka, jei pyragas iskepes - pagaliukas tesla jau nebeaplips.
* Iskepusi pyraga apliejau tirpintu pienisku sokoladu, kol sokoladas nesukietejo dar apibarsciau tarkuotu juoduoju sokoladu ir idejau pusei valandos i saldytuva, kad sustingtu.

Cukru siame recepte galima keisti rudu cukrumi, o sokolado pagal originalu recepta reiketu daugiau nei naudojau as, gal skonis butu nuo to dar geresnis, kita karta pabandysiu dar pagerinti si keksa - pyraga :)



Recepto saltinis: http://www.joyofbaking.com/muffins/ChocolateMuffins.html

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą