Sausainiai su siurprizu

2010 m. kovo 16 d., antradienis




Sausainius kepu labai retai, kodel, net nezinau, bet viena diena prisedau ir issirinkau patinkanti sausainuku receptuka, matyt sausainine nuotaika buvo :)

Teslai:


50 g sviesto,
2 kiausiniai,
150 g cukraus,
1 valgomasis saukstas medaus,
2 arbatiniai sauksteliai kepimo milteliu,
300-350 g miltu.

Idarui:

Tirsto dzemo arba dziovintu slyvu arba dziovintu abrikosu.

Teslos gaminimas:

* Teslos gaminimo procesas labai panasus kaip kad darant tesla medaus tortu lakstams, tik cia naudojami kepimo milteliai, o ne soda.
* Kiausinius paplakti su cukrumi.
* Ant verdancio vandens puodo deti kita dubeni, kad ji sildytu tik apacioje verdancio vandens garai. I dubeni dedame sviesta, pilame kiausiniu ir cukraus plakini, dedame medu (naudojau dirbtini). Kaitiname viska vis pamaisant, kol istirpsta sviestas ir visa mase padvigubeja.
* I pravesusia mase berti miltus su kepimo milteliais. Miltu kieki reguliuojame, kad tesla nebutu lipni, bet ir nekieta. Suminkome tesla.

Sausainiu formavimas:

Imame norimo dydzio teslos gabaliuka, ji ant delno suplojame i blyneli, i viduri dedame pasirinkta idara, teslos krastus uzlankstome ir rankomis suformuojame grazu kamuoliuka, paslepdami idara viduje.

Stai taip atrodo tesla ir kamuoliuku formavimo pradzia


As idarui naudojau abrikosu dzema, su juo kiek sudetingiau suformuoti kamuoliukus, nes sunku paslepti viduje dzema. Su dziovintom slyvom ar abrikosais turetu buti paprasciau. Mano gaminiai is esmes jau ne sausainukai, o dideli sausainiai, nes suformavau gal nemazus kamuoliukus, tai velgi, del to, kad pavyktu viduje paslepti dzema..

Sausainius kepti 180 laipsniu karscio orkaiteje apie 20 min.

Skaniausi kai atvesta.

Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą