Eseriu ikru blyneliai

2010 m. kovo 14 d., sekmadienis



Tik pries savaitele pirma karta pajutau, kas tai yra ziemos zvejyba ant ezero issikirtus ekete. Labai smagu, maza meskeryte, iskirsta ekete, tupi sau ir zvejoji su visa seima :) dar ir zuvyciu keleta pavyko istraukti, saunumelis.



O stai vakar vyra viena isleidau pazvejoti ir parkeliavo namo keletas visai neblogu eseriuku. Ju viduje pasirode esantys ikriukai, kadangi visokiausiu rusiu ikrai man labai labai patinka, tad nusprendziau panaudoti ir siuos - iskepiau ikriniu blynu :)
Toki patiekala dariau pirma karta, bet pasiteisino puikiai.

Telai naudojau:

1 nedideli kiausini,
1 batono riekute,
druskos,
maltu juoduju pipiru,
petrazoliu,
puse svoguno,
4 valgomuosius saukstus miltu,
penkiu ezeriniu eseriuku ikrai.

Kiausini isplakti ir jame ismirkyti batona, itarkuoti puse svoguno, berti miltus, sudeti ikrus, smulkintas petrazoles, berti druskos ir pipiru pagal skoni. Viska sugrusti bulviu grustuvu, gerai ismaisyti ir kepti ikaitintuose riebaluose keptuveje visai kaip ir paprastus blynus.

Beja, stai taip atrode ikriukai

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą