Obuoliai tesloje - "Skarelės"

2010 m. vasario 27 d., šeštadienis



Siandien nusprendziau sunaudoti ilgokai uzsigulejusius obuoliukus, ir kad mazyliui butu tinkama truputi pasmaliziauti, prisiminiau sausainukus "skareles". Tas keistas pavadinimas kazkaip uzstriges atmintyje, tad pagal ji ieskodama recepto internete, velgi nebuvau suzaveta informacijos gausa, taciau susidarius bendra vaizda kaip vyksta teslos paruosimas, kibau i darba.

Teslai:

100 gr. kepiniu margarino arba sviesto,
100 gr. grietines,
1 kiausinio trynys (visi sie produktai turi buti salti),
1 stikline su kaupu miltu.

Papildomi produktai:

Keletas obuoliu,
keletas saukstu cukraus,
truputis cinamono,

* Margarina sutarkuoti stambia tarka i dubeni, suberti miltus, minkyti rankomis, deti grietine ir kiausinio tryni, suminkyti prie ranku NELIMPANCIA MINKSTA TESLA. Cia manau yra pats paprasciausias variantas, nes butu galima margarina su miltais kapoti kaip "Napoleono" tortui, taciau neturedam daug laiko nesismulkinau ir likau patenkinta rezultatu, tad ko daugiau galima noreti :)

* Tesla galima atsaldyti valandele, siekiant gerenio rezultato, galima nesaldyti, as pasaldziau tik kol pasiruosiau obuoliukus, keleta minuciu :)
* Obuolius nulupame, isvalome seklas, supjaustome puses centimento storio skiltelemis.
* Tesla kociojame plonai ant miltais pabarstyto pavirsiaus, apibarstome cukraus ir cinamono misiniu, pjaustome ilgomis trikampinemis juostelemis, obuolio skiltele dedame ant storesniojo trikampio galo ir susukame iki plonojo galiuko.
* Suvyniotus sausainukus aptepame likusiu nesunaudotu isplaktu kiausinio baltymu, velgi apiberiame cukraus ir cinamono misiniu.
* Sudedame sausainukus ant kepimo popieriumi istiestos skardos ir kepame 180-200 laipsniu temperaturoje kol taps auksiniai :)

Is mano nurodyto kiekio produktu issikepsite dvi skardas tikrai skaniu sausainuku, tik stai ju minusas - be galo greitai dingstantys nuo stalo.. Skanaus :)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą