Namine pica

2010 m. vasario 25 d., ketvirtadienis




Kas karta kepdama pica, ieskausi internete nauju picos pagrindo teslos receptu, kartais rezultatas buna neblogas, kartais prastesnis, bet niekad nebuna to tobulo, kuriuo likciau itin patenkinta.. Vakarykste mano pica pavyko puikiai, bet 10 balu vis tiek dar neskiriu, tebunie astuoni su puse :) Bet isbandyti tikrai verta, pati tikrai ateity ji darysiu, kol nerasiu kazko geriau.

Teslai:

2 arbatiniai sauksteliai medaus,
1 stikline silto vandens,
1 arbatinis saukstelis sausu mieliu,
1 saukstelis druskos,
3 stiklines miltu,
2 saukstai alyvuogiu aliejaus.
Is sio kiekio produktu iseina 4 nemazos picos. (Virsuje esanti nuotrauka - kai kepiau mini picas is tos pacios teslos, ju gavosi 9 vnt).

Vandeni sumaisyti su medumi deti mieles, reikia labai gerai maisyti, kol mieles istirps ir palikti 10 minuciu pailseti ta mase. Tuomet plakame mikseriu ir beriame miltus sumaisytus su druska, pilame alieju. Plakame kol nestringa mikseris, kaokio nors budu nuimame tesla nuo mikserio sluoteliu :) toliau jau minkome rankomis, gatava tesla neturi buti lipni, bet ir jokiu budu nekieta, deretu minkymo eigoje reguliuoti miltu kieki (man ju prireike kiek maziau nei nurodyta recepte). Jei tesla per kieta, galima ja kiek paminkstinti vos sudrekinus vandeniu, jei per minksta, taisome padeti miltu pagalba. Is teslos padaryta kamuoliuka dedame i dubeni, patepame aliejumi ir uzdenge ranksluosteliu pastatome siltoje vietoje valandai. Po valandos pakilusia tesla gerai ispaudziame keleta kartu ir vel paliekame valandai pakilti. Po sios valandos jau galima formuoti picai pagrinda. As tesla plonai kocioju, krastus palikdama kiek storesnius, po to formuoju rankomis apvalia forma.
Dazniausiai mielinei teslai pradzioje mieles tirpinamos su cukrumi ir mazu kiekiu skyscio, siame recepte viskas vyksta kiek kitaip, tad turejau abejone, ar man pakils ta tesla, nes mieles nepasakyciau, kad per tas 10 pirmuju minuciu isputojusios butu, taciau tesla pakilo, svarbu siltoje vietoje ja laikyti.

Picai padengti naudojau stai tokius produktus:



Smagu, kad pica galime gaminti is ivairiausiu ingredientu, rastu savo saldytuve, varijuoti ir leisti reikstis savo fantazijai. Mano skoniui pica neapsieina be pusziedziais pjaustytu svogunu, marinuotu agurkeliu, alyvuogiu, kumpio. Taip pat saunu prideti pievagrybiu, sonines. Megstantys gali deti kiausiniu, farsa, saliami, tuna ir daug kitu produktu, na kiekvienam skoniui savo, taciau picos pagrinda siulyciau visuomet istepti tokiu misinuku: alyvuogiu aliejus, pomidoru padazas, kapoti cesnakai. Galima deti baziliko ar kitu zoleliu. Gauta kosele istepti iskociota picos pagrinda, butinai pabarstyti tarkuotu suriu ir jau toliau deti viska, ka sugalvojate, zinoma nepamirstant tarkuotu suriu apiberti virsu :)
Si pica gaunasi plonyte ir minksta.
Recepto saltinis: http://www.recipepizza.com

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą