Kreveciu salotu uzkandele

2010 m. vasario 24 d., trečiadienis




Labai paprastai padaromos, bet tuo paciu ypatingai skanios salotos, kurias deretu naudoti kaip uztepima ant skrudinto batono. Na zinoma, kaip gi nebus jos skanios, juk cia krevetes! Megstantiems juros gerybes ir taip aisku, jog jos net be ypatingo paruosimo turi savo nepakartojama skoni.. Na o siuo atveju, gaminant mano siulomas salotas neprireiks ir jokiu ypatingesniu produktu, kreveciu skoniui atskleisti uzteks:

1 nedidelio raudonojo svoguno,
krapu,
druskos,
maltu juoduju pipiru,
citrinos sulciu,
keleto saukstu majonezo,
naudojau 200 g lukstentu saldytu kreveciu.

Krevetes atsildome ir kiek imanoma nusausiname, susmulkiname peiliu. Supjaustome labai smulkiai svoguna, susmulkiname krapus, beriame pagal skoni pipiru, druskos bei sliukstelim citrinu sulciu. Pabaigai - majonezas, kuri rekomenduoju pasigaminti namuose patiems:

3 kiausiniu tryniai,
ziubsnelis druskos,
ziubsnis cukraus,
1 saukstas garstyciu,
1-2 saukstai acto,
0,5 litro aliejaus.

Sumaisyti visus ingredientus, isskyrus alieju, geriausia plakti mikseriu. Pamazu LABAI plona srovele pilti alieju ir VISA laika plakti, kol susidarys tirsta mase panasi i majoneza :) nereikia tiketis, kad jis bus baltas kaip parduotuvinis, spalva gaunasi kiek kitokia, skonis puikus. Is sio kiekio produktu gaunasi nemazai majonezo, jo viso tikrai neprireiks kreveciu salotoms, taciau jis gali savaite stoveti saldytuve, tad sunaudosite kita karta :) Nelabai megstantiems eksperimentuoti, prie siu salotu zinoma tiks ir parduotuveje pirktas paprastas majonezas, nes is savo patirties sakau, kad tarkim man ne is pirmo karto pavyko ji padaryti.. mastau, kad to priezastis gali buti, jog pyliau alyvuogiu alieju (zinoma, tikedamasi, kad nuo to bus tik skaniau..) :) isbandzius su paprastu aliejumi viskas pavyko, ir siaip esu gavusi patarima, jog geriausia yra pilti rapsu alieju, tad siulyciau siuo patarimu pasinaudoti ir kitiems.

Sias salotas esu ikomponavusi karta i plikytus mazus pyragelius, o kita karta ant paprasto skrudinto batono. Su batonu - skaniau, pyrageliai - graziau, taciau ir vienu ir kitu atveju tai puiki uzkanda sulaukus sveciu ar siaip prie taures vyno. Tai tiek :)

Recepto saltinis: suomiski kulinarijos kursai :)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą