Napoleonas Nr 2

2010 m. vasario 9 d., antradienis




Siek tiek kitoks mano Napoleono torto bandymas. Arba tiksliau, tai buvau prisiminusi skanu pyraga pavadinimu Seklycia, ji esu kelis kartus pirkusi parduotuvese, taciau receptu visur isieskojus radau labai vargana pasirinkima, o rezultatas man ypac primine tikraji Napoleono torta, tai ir nezinau kaip cia si skoni reiketu ivardinti, bet gal ne taip ir svarbu, svarbu, kad buvo tikrai skanu ir ne karta dar darysiu :) ir kitiems labai rekomenduoju ;)

Teslai:

400 g miltų,
210 g sviesto ar kepiniu margarino,
200 g 30% riebumo grietinės,
1,5 g druskos;
Is sio kiekio produktu teslos gaunasi vieno kilogramo tortui.

Kremui:

180 g sviesto,
250 g grietinėlės,
240 g cukraus,
86 g kiaušinių,
2 g vanilinio cukraus;

Tesla daroma tradicine kapota. Miltus isberiame ant didelio stalo, i juos gabaliukais supjaustyta atsaldyta sviesta, ir kapojame dideliu peiliu, kol gaunasi vienodi trupiniai ir nelieka sviesto gabaliuku, tuomet pilame pasudyta grietine, viska sumaisome ir suminkome tesla. Tai tiksliau turetu buti ne teslos minkymas o tiesiog jos suspaudimas i vientita gabala, nes kuo ilgiau minkoma tesla - tuo ji gaunasi prastesnes kokybes. Turima tesla dedame i saldytuva 30 min. Atsalusia tesla plonai kociojame, isspaudziame paplocius, subadome sakute ir kepame 220 laipsniu temperaturoje kol virsus graziai pageltonuoja. Teslos likucius iskepame torto puosimui.

Kremui puode uzverdame grietinele su 2/3 cukraus, kitame puode atsirai sumaisomi kiausiniai su likusiu cukrumi. I kiausiniu mase visa laika stipriai maisant, plona srovele pilame grietinele ir verdame ant nedideles ugnies apie 10 - 15 minuciu, kol sutirsteja. Sutirstejusi mase su puodu idedame i salta vandeni ir atausiname. Ausinant keleta kartu gerai butu pamaisyti, kad nepasidengtu plevele. Tuo metu atskirai issukame iki purumo sviesta, i ji pamazu supilame atvesusia kiausiniu ir grietineles mase bei vanilini cukru, ir maisome kol pasidaro vienalytis standus kremas.

Paplocius sulipdome kremu, virsutiniji paploti dedame puslemis i apacia, kad butu lygus virsus. Torto virsu ir sonus taip pat aptepame kremu ir apibarstome trupiniais.
Sis tortas skaniausias, kai pastovi saldytuve bent puse paros.

Sis Napoleono variantas gerokai riebesnis uz mano Napoleona Nr 1. As si krema pakoregavau pagal save, nes originaliame recepte sviesto turejo buti gerokai daugiau, taciau tada tikrai man butu per riebu, tokiu kremu as nemegeja.. Ir paplociai netampa guminiai kaip Napoleone Nr 1, o traskus. Tad jau cia skonio reikalas, manau is siu dvieju Napoleonu variantu dauguma atras sau tinkanti :)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą