Vyniotinis su varske

2010 m. sausio 31 d., sekmadienis



Kepiniai musu namuose vienas po kito traukiami is orkaites, suvalgomi ta pacia diena, o aprasyti juos taip ir neatrandu laiko ir susikaupimo.. :P tad bandau greitai ir trumpai :) siam kartui tebunie varskes vyniotinis. Niekada anksciau nesu dariusi jokio biskvitinio vyniotinio, tad pribrendo laikas ir si geri isbandyti :) Biskvito receptas pats paprasciausias ir proporcijos lengvai atsimenamos:

4 kiausiniai,
4 saukstai cukraus,
4 saukstai miltu;

trynius issukame su cukrumi, supilame persijotus miltus, atskirai isplakame baltymus iki standziu putu ir atsargiai imaisome saukstu ar medine mentele i tesla. Tesla pilame i kepimo popieriumi isklota kepimo skarda, saukstu islyginame, kad neliktu kaubureliu ir stengiames kad forma butu grazios kvadrato ar staciakampio formos. Kepame 200 laipsniu karscio temperaturoje, 10 - 15 min. Iskepusi biskvita rekomenduojama perkelti ant cukraus pudra pabarstyto ranksluoscio, taciau as vietoj ranksluoscio naudojau kepimo popieriu ir viskas pavyko sauniai. Tad perkelus biskvita, ji suvyniojame i ritineli, o atvyniojame pries pertepant kremu.

Kremui ieskojau receptu internete, tiksliau norejau atrasti tikraji "Kursenu vyniotinio" kremo recepta, bet nelabai ka gero radau, o ir produktu ne per didziausias pasirinkimas saldytuve buwo, tad nusprendziau bandyti sumaisyti varske, sviesta, cukru ir kokoso drozles.

300 g pertrintos varskes,
200 g cukraus, (as dejau tiek, bet kita karta deciau maziau, geriausia pilti pamazu ir ragauti,nes man pasirode kiek per saldu),
vanilinio cukraus ziupsnelis,
100 g minksto sviesto,
keleta sauju kokoso drozliu.

Visus ingredientus plakiau mikseriu,kol pasidare vientisa mase ir nebesijaute cukraus traskesio tarp dantu :) kokoso deti galima plius minus, daugiau ar maziau, skirtumo didelio nebus, bet kokosas priduoda visai masei tirstumo, kuris visai nepakenks pertepant biskvita.

Isvyniota biskvita pertepame kremu, ir suvyniojame atgal, porai valandu dedame i saldytuva, vyniotini dedant siule zemyn :)

Siam vyniotiniui skirciau kokius 7 balus, tikiuosi atrasti krema, kuri paragavusi nepagaileciau desimties ;)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą