Prancuziskas Flan pyragas

2010 m. sausio 22 d., penktadienis



Uzvakar nuveikiau labai saunu dalyka! Iskepiau pagaliau man tinkanti ir patinkanti Flan pyraga! Jau ilga laika ieskojau informacijos, receptu, atitinkanciu butent ta pyrageli, kokio as norejau, galbut jis ir nera pats tikriausias Flan, nepabuvusi Prancuzijoje ir ten neparagavusi, to nesuzinosiu :)Taciau viename Lietuvos prekybos centru pirkdavau butent toki, koki man ir pavyko issikepti! :) Li nuosirdziai dziaugiasi savo gaminiu, ne taip daznai tai pasitaiko :) Teslos receptas is . Kremo pagrindai taipogi is ten, taciau viena karta iskepusi pagal ta recepta nebuvau iki galo patenkinta, tad pakoregavau pagal savo nuojauta ir gavau tai, ko ir norejau ilga laika!!! :) Prasom, receptukas:

Teslai:

315 gramu kepiniu margarino (atsildyto kambario temperaturoje),
puse saukstelio druskos,
puse saukstelio cukraus,
puse kiausinio trynio,
4 saukstai pieno,
3 puodeliai miltu.

Kremui:

400 ml pieno,
4 kiausiniu tryniai,
40 gr kukuruzu krakmolo,
100 g cukraus,
vanilinio cukraus.

Teslai visus ingredientus, isskyrus miltus gerai ismaisome mentele arba mikseriu, tuomet sudejus issijotus miltus, sumilkome tesla. Tesla gaunasi labai jau sviestine, minkstute, toks vaizdas, kad dar miltu reiketu prideti, bet is tikruju jokiu budu nebedekite, nes tesla pastovejusi saldytuve ir iskepusi, yra labai labai skani :)
Tad kaip ir minejau, teslai reiketu pabuti saldytuve, geriausia 4 valandas ar daugiau, bet ne ilgiau triju dienu :) is sio kiekio produktu, teslos man uzteko vienam dideliam pyragui ir dviem visai mazyciam pyrageliam. Ir tikrai supratau, kad pastovejusi ilgiau saldytuve ji gali buti net labai skani :)

Tad kol tesla ilsisi saldytuve, gaminame krema: viename puode uzverdame piena (beveik visa, tik kelis saukstus pieno atidedame i sali). I kita puoda sudedame trynius, cukru, vanilini cukru, krakmola bei likusius kelis saukstus pieno. Kiausiniu puoda kaitiname ant nedideles ugnies, visa laika maisant, kad netaptu kiausiniene :) Uzvirusi piena plona srovele pilame i kaitinamus trynius ir visa laika maisome dar stipriau nei pries tai, kad mase nesusoktu i gumuliukus! Supylus visa piena pavirti stipriai maisant dar pora minuciu, kol taps labai tirsta mase. Nukelus nuo ugnies krema atvesinti.

Isimta is saldytuvo tesla aplipiname pyrago forma (dugna bei krastus) maziau nei puses centimetro storumu, subadome sakute tesla ir sudedame krema. Kepame 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje siek tiek daugiau nei valanda, kol pyrago krastai (tesla) netaps gelsvai auksiniai, jei virsus pradeda smarkiai tamseti, uzdengiame folija. Iskepusi pyraga laikome saldytuve per nakti, tuomet jausis geriausias rezultatas!

Labai rekomenduoju isbandyti, skanaus :)

5 komentarai (-ų):

Ieva rašė...

Mmm :) Atrodo laabai skaniai. Būtinai išmėginsiu. P.s. šaunus blogas - radau daug man patinkančių receptų :)

Li... rašė...

Dekui, malonu girdeti :) o Flan'as tikrai skanus, gal ir ne tikrasis koks turetu buti, bet niam niam :)

Unknown rašė...

sudas gaunas

Unknown rašė...

kepkit nemaziau valandos ,kitaip bus pliurza

Unknown rašė...

dar atsaldau saldytuve geriasniam sustingimui ,sekmes

Rašyti komentarą