Sausainukai su varske ir dzemu

2010 m. sausio 18 d., pirmadienis




Pries tai aprasytuju pyrageliu su kopustais likusi tesla buvo panaudota siu sausainuku gamybai, saunu, jog ji tokia universali :) greita ir skanu :) Teslos recepta pakartosiu, tik si kieki reiketu dalinti per puse jei noretumete issikepti tik saldziuju sausainuku, nes teslos pagal si kieki gautumete tikrai daug :)

600 g miltu;
400 g varskes;
300 g margarino;
2 kiausiniai;
2 saukstai grietines;
saukstelis kepimo milteliu;
ziupsnelis druskos.

Atsaldyta margarina sutarkuojame, kiausinius isplakame, miltus nusijojame kartu su kepimo milteliais, druska sumaisome su grietine.

I miltus kreciame varske, sudyta grietine, pilame kiausinio plakini, dedame margarina. Minkome. Tesla dedame i saldytuva bent pusvalandziui.
Plonai iskociota tesla aptepiau varskes ir abrikosu dzemo misiniu ( varske gerai sumaisyti ar suplakti su dzemu), papildomai dejau siek tiek cukraus, nes saldumo truko. Dzemas savaime aisku gali buti bet koks, arba namine uogiene :) Iskociota ir aptepta tesla suvyniojau i ritini ir supjausciau griezineliais, griezinelius i kepimo popieriumi istiesta skarda ir kepti 180 laipsniu temperaturoje apie 15 - 20 min, arba kol graziai pagels :)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą