Astri pupeliu-farso sriuba-troskinys

2010 m. sausio 18 d., pirmadienis




Tai vienas skaniausiu mano patiekalu, kai norisi pavalgyti astriai. Ypac tinka prie raudonojo vyno taures ar alaus bokalo :) Si recepta nusibezdzioniavau is vienos kavines, kurioje anksciau su draugemis megdavom lankytis ir visuomet uzsisakyti tik si patiekala :) Koks buvo kavines receptas as nezinau, taciau i sia sriuba-troskini dedu tai, kas manau budavo ten ideta :) Tad stai, mums reikes:

Sriubai-troskiniui:

400 gramu farso, kokio tik norite;
poros svogunu;
puses raudonosios paprikos;
keleto skilteliu cesnako;
5 skilteliu konservuoto jalapeno;
dvieju skardiniu konservuotu pupeliu;
druskos, pipiru.

Troskinio paskaninimui:

siek tiek grietines;
fermentinio surio;

Prie troskinio:

Batono(geriausia prancuzisko);
sviesto;
paprikos;
fermentinio surio;


Farsa apkepame aliejuje, dedame smulkiai pjaustytus svoguna bei paprika, dar pakepiname, dedame smulkiai sukapotus jelapena bei cesnaka, beriame druskos, pipiru pagal skoni ir wiska dar siek tiek pakepiname.

Dar nebaigus kepti visu ingridientu, atskirame puode uzverdame pupeles su visu skysciu, ipilame puse stiklines vandens ir uzvirus supilame kepta farso ir darzoviu misini, paverdame apie 15 minuciu ant silpnos ugnies. (Vandens kieki reguliuokite virimo metu, gali prireikti daugiau nei puses stiklines, Sriubos troskinio konsistensija turi buti kaip troskinys su kiek daugiau skyscio) :)

Patiekiame ant troskinio uzdejus sauksta grietines ir uztarkavus fermentinio surio. Batona aptepame nedideliu kiekiu sviesto, uzbarstome smulkiai pjaustytos paprikos ir tarkuoto surio, paskrudiname orkaitele.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą