Pyragas TINGINYS

2010 m. sausio 24 d., sekmadienis



Saunus dalykas tas pyragas TINGINYS - kepti nereikia, daug darbo nereikalauja, ypatingu konditeriniu igudziu taip pat :) Viskas ko jums reikia tureti savo virtuveje, tai pienas, sviestas, cukrus, kakava ir paprasti lietuviski sausainukai :) Noredami eksperimentuoti, galite deti daug ivairiu priedu, kaip riesutai, razinos, kokoso drozles, dziovinti vaisiai ir t.t. O bandant isgauti dar geresni skoni - piena keisti kondensuotu pienu, kakava - sokoladu. Kita karta turedama po ranka, dar butinai sliuksteleciau keleta saukstu kokio likeriuko, kai kurie stiprieji gerimai gali labai pakeisti i geraja puse kai kuriuos saldziuosius gaminius ;)
Maniskis TINGINYS gavosi labai jau gigantiskas, jei jums reikia pavaisinti sedimties asmenu seimyna, tuomet kiekis puikiai tiks, taciau jei seimoje nariu kiek maziau, tai produktu norma siulyciau dalinti is puses nei as nurodziusi :)

Naudojau:

200 gr sviesto,
0,5 litro pieno,
200 gr cukraus,
6 dideli saukstai nesaldzios kakavos,
vanilinio cukraus saukstelis,
pora sauju razinu,
pora zauju kokoso drozliu,
4 pokeliai lietuvisku sausainiu (is viso 800 gr) + tureti dar viena pokeli apsidraudimui :)

Piena kaitiname su sviestu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, istirpus sviestui bei cukrui dedame kakava (kad kakava netaptu gumuliukais, siulau ja pries pilant istirpinti atskirai poroje saukstu silto pieno ir tada supilti i bendra mase). Nukeliame nuo ugnies, beriame razinas, kokoso drozles bei susmulkintus sausainius, smulkinti sausainius reikia sulauzant juos rankomis, mazdaug 1 cm skersmens dydzio gabaliukais. Gerai ismaisome visa mase,kad neliktu sausu saunainiu ir susigertu visas skystis. Siulyciau neberti visko iskart, kad netycia nebutu per daug ar per mazai sausainiu, jei mase jau pakankamai tirsta, likusiu sausainiu nebedekite, jei per skysta - prireiks papildomu keleto sausainiu :) jei maseje nebera skyscio, o visi sausainukai graziai permirke, tai ir yra tai ko mums reikia, belieka visa mase suversti i celofanini maiseli, suformuoti rankomis pyraga ir deti i saldytuva arba saldymo kamera kad sustingtu :) man labiau patinka i kamera, nes zymiai greiciau galima traukti ragauti :)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą