Netikras zuikis

2010 m. gegužės 19 d., trečiadienis


Pirmasis bandymas iškepti netikrą zuikį, vis norisi kažko mėsiško, nekasdieniško, bet būtinai gaminto namuose. Gamyba ne ką sudėtingesnė nei kotletukus iškepti, o rezultatas džiugina gomurį, ko gi daugiau norėti :)

Reikės:

500 g. turimo ar labiau mėgiamo faršo (naudojau kiaulienos-veršienos), tinka ir vištienos, kalakutienos, gal tik jautieną tai reikėtų pamaišyti su kiaulienos ar kokiu kitu, mano manymu vien iš jautienos faršo nebūtų labai tinkama.
1 svogūno,
1 morkos,
poros skiltelių česnako,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kitų prieskonių pagal skonį,
1 kiaušinio,
poros riekelių batono,
trupučio pieno.

* Smulkiai pjaustytą svogūną pakepinti keletą minučių su tarkuota morka, į pabaigą sudėti kapotą česnaką.
* Batono riekeles išmirkyti piene, jo prireiks tiek, kad batonas suminkštėtų.
Į dubenį sudėti faršą, įmušti kiaušinį, sudėti išmirkytą batoną, pakepintas daržoves ir prieskonius.
* Viską gerai išmaišyti, suformuoti kažką panašaus į nedidelį duonos kepaliuką ir dėti į skardą dengtą kepimo popieriumi.
* "Zuikio" viršų patepti nedideliu kiekiu aliejaus. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol gražiai paruduos. (Negaliu tiksliai pasakyti kepimo laiko, nes su savo dujine orkaite tai vargstu, apačia per greitai kepa, viršus sunkiai, tad dažnai keičiu temperatūrą ir kepinio padėtį, bet per 40-60 minučių turėtų iškepti, tik reikia stebėti, kad pernelyg neparuduotų :)
Netikras zuikis skanus tiek šiltas tiek šaltas, su duona, bulvėmis. Skanaus :)


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą