Trinta moliūgų sriuba

2010 m. spalio 20 d., trečiadienis


Skani rudeniška, nesudėtingai pagaminama sriubytė :)

* 500 g. moliūgo (kiekis jau be skūros ir sėklų),
* 100 g. svogūnų (kiekis jau nuvalytų, be lukšto), tai yra maždaug vienas didelis svogūnas,
* pora skiltelių česnako,
pora šaukštų sviesto,
* 7 vnt. bulvių (vidutinio dydžio),
* druskos pagal skonį,
* keleto lauro lapelių,
* maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
* 2-3 litrai vandens arba natūralaus sultinio,
* grietinėlės ir petražolių sriubos paskaninimui.

* Vandenį arba sultinį užverdame. Sudedame per pusę supjaustytas bulves.
* Kol bulvės verda, stambiais kubeliais supjaustome moliūgą, svogūną smulkiais kubeliais, o česnaką smulkiai sukapojame.
* Moliūgą dedame į įkaitintą keptuvėje sviestą ir ant nedidelės ugnies kepiname kol suminkštėja, vėliau pridedame ir svogūną, o vėliausiai - česnaką.
* Daržovėm suminkštėjus, įpilame keletą šaukštų vandens ir dar kiek patroškiname.
* Daržoves sudedame į vandenį su bulvėmis.
* Jei sriubą verdame su iš anksto pasiruoštu sultiniu, tai pipirų, lauro lapelių ir druskos greičiausiai neprireiks. Tačiau jei verdame su vandeniu, tai paskaninimui sudedame prieskonius ir paverdame viską dar apie 10 minučių.
* Išvirus, lauro lapelius išimame ir sriubą pertriname blenderiu. (Vandens kiekį reikėtų pareguliuoti prieš plakant, jei per daug tai nupilti, kad nebūtų per skysta.

P.S Jei kartais vandens atrodytų mažoka, tai įpilkite šiek tiek dar prieš dedant prieskonius. Aš niekad sriubai vandens kiekio nematuoju, o pilu iš akies, tai ir pasakyti sunku kiek tiksliai to vandens naudojau). :)

* Sriubą skaniname grietinėle bei smulkintomis petražolėmis.


2 komentarai (-ų):

Vilma rašė...

Tobula sriuba tokiomis rudeniškomis dienomis. O petražolės, tai pas mus dedamos paskaninti į visas sriubas, dar kartais ir krapų įmetame skoniui paįvairinti. :)

Milda rašė...

Labai idomus ir skanus receptas, butinai isbandysime. :)

Rašyti komentarą