Naminiai Raffaello saldainiai :)

2010 m. gegužės 7 d., penktadienis



Dauuuuugelis iš mūsų saldainių Raffaello matyt neatsisakytų, na skanūs gi jie tikrai, o pradėjus valgyti ir sustoti sunkoka būna.. o žinotumėt kaip smagu namie pasidaryti kažką panašaus į tai! :)

Produktus susipirkau maždaug prisimindama Raffaelo saldainių skonį, tai baltasis šokoladas, kondensuotas pienas, sviestas, kokosų drožlės, migdolų riešutai.
Pakankamai svarbų vaidmenį tikruosiuose Raffaelluose atlieka apvalūs vafliukai, esantys viduje, bet tokių pati neišsikepsiu tai tikrai, pirkti matyti irgi neteko, tad apsieisime ir be jų :)

Naudojau štai tokius produktų kiekius:

Pagrindinei masei:
200 g. kondensuoto pieno,
50 g. sviesto,
100 g. baltojo šokolado,
kokoso drožlių.


Plius 100 g. baltojo šokolado apvoliojimui, dar šiek tiek kokoso drolių ir migdolų riešutų.

Kondensuotą pieną su sviestu pakaitinti ant nedidelės ugnies visą laiką maišant, kad neprisviltų,
sudėti 100 g. balto šokolado, ištirpinti, išmaišyti, nukelti nuo ugnies, sudėti kokoso drožles (kokoso nematavau kiek dėjau, bet masė turi tirštoka būti, na keleto saujalių prireiks.

Masę dėti į šaldytuvą keletai valandų. Mano atveju masė gerokai sukietėjo, bet šiek tiek pasistengus pavyko suformuoti kamuoliukus :) į jų vidų įdėjau po migdolo riešutą.
Štai taip atrodo suformuoti kamuoliukai, o tuo pačiu iškart pasiruošiame ištirpintą 100 g. balto šokolado ir kokoso drožlių

Rutuliukus pavoliojame šokolade, šiek tiek nuvarvinus šokolado perteklių dedame į kokoso drožles, atsargiai apvoliojam ir dedam į šaldytuvą sustingti. Tai tiek darbo prie šių saldainukų, žinoma, kad jie skiriasi nuo parduotuvinių, bet kas žino, gal jie dar skanesni :) Paragaukit, skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą