Varškės spurgos

2010 m. balandžio 21 d., trečiadienis



Labai labai skanių varškės spurgų receptas, kurį radau štai čia http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/varskes-patiekalai/varskes-spurgytes.html
Nieko nereikia keisti, nieko pridėti, pagal šio recepto proporcijas spurgos pavyksta tobulai. 55 vienetams maždaug dviejų centimetrų skersmens spurgyčių pagaminti užtrukau vos 45 minutes, tiesa, čia jau kepiau iš dvigubos normos, nes akimirksniu nelieka tokio skanaus dalyko ant stalo :) na o vienai normai tešlos, iš kurios pagaminsite apie 30 nedidelių spurgyčių reikia:

200 g. varškės (naudojau 9 proc. riebumo, liesa varškė čia, manau, netinka),
1 kiaušinio,
1 kiaušinio trynio,
3 valgomųjų šaukštų cukraus,
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,

1 valgomojo šaukšto degtinės (ji čia tam, kad spurgos neprisigertų riebalų kepimo metu),
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
150 g. miltų.

Dar prireiks aliejaus kepimui ir cukraus pudros spurgyčių pabarstymui.

Varškę su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu ištrinti, kad neliktų varškės gumuliukų, geriausia tai atlikti blenderio pagalba.
Pilti degtinę.
Suberti miltus ir kepimo miltelius, miltus berti ne visus iškart, o palaipsniui, įmaišant vis po porą šaukštų. Viską gerai išmaišyti ir tešla jau paruošta.
Mano tešla atrodė štai taip


Aliejų pilame i puodą storu dugnu ir keletą minučių pakaitiname ant vidutinio stiprumo ugnies, aliejus turėtų užimti maždaug pusę puodo. Maždaug štai taip


Kol kaista aliejus, retkarčiais sudrėkinant rankas vandenyje, formuojame mažus apvalius kamuoliukus, kad aliejui įkaitus iškart būtų galima visus ir kepti


O štai čia jau kepimo įkarštis


Kai spurgos gražiai paruduoja, jau galima traukti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų riebalų perteklių. Atvėsusias spurgytes barstome cukraus pudra ir mėgaujamės :)


Recepto šaltinis: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/varskes-patiekalai/varskes-spurgytes.html

3 komentarai (-ų):

Neringa rašė...

Dziaugiuosi, kad patiko spurgytes! mums jos irgi labai patiko!

Anonimiškas rašė...

Nuostabios spurgytes, skanaujam ir pilwukus dziuginam. Aciu tam, kuris pasidalino receptuku :)

Neringa rašė...

Štai kaip atrodo TOBULOS spurgytės!!!!! Taip skaniai atrodo, net pilvas urgzt pradėjo. Savaitgaliui puiki idėja smaližiams :)

Rašyti komentarą