Naminiai koldūnai (formuojami rankomis)

2010 m. balandžio 28 d., trečiadienis

Už naminį maistą geriau nieko būti negali, o kai atsiranda daugiau laisvo laiko ar šiaip norisi kažką nuveikti virtuvėje, tai šį laiką galime išnaudoti naminių pusfabrikačių gaminimui :) nauda bus dviguba: įdėję savo gaminius į šaldiklį, bet kada prireikus turėsime maisto po ranka, kurį tereikės įmesti į verdantį vandenį, o be to, parduotuvėse nekils pagunda į krepšelį krauti šaldytų pusfabrikačių, kurių sudėtis niekada nebus tokia, kaip naminio maisto ir nereikės pakraupus skaičiuoti E raidžių :)
Tad štai, pribrendo ir Li ta diena, kai buvo išbandyta koldūnų gamyba. Esu mačiusi keleta puslapių, kur koldūnai gaminami specialiai tam skirtu, bet labai paprastučiu prietaisu, kurį parduotuvėje pamačiusi tikrai nusipirkčiau, laiko taupymui ir patogumui. Na o kaip man sekėsi koldūnus formuoti be specialaus prietaiso pamatyti galima žemiau :)

Norint pagaminti maždaug 100 vienetų koldūnų reikės:

Tešlai:
430 g. miltų (tinkamiausi 550 D),
225 ml. verdančio vandens,
3 valgomųjų šaukštų aliejaus,

Įdarui:
apie 300 g. neriebaus kiaulienos faršo,
1 svogūno,
druskos,
juodųjų maltų pipirų,
keleto šaukštų virinto vandens.

Suberti miltus į dubenį, įpilti tris šaukštus aliejaus ir užpilti verdančiu vandeniu,
minkyti tešlą, kol taps elastinga, miltų jokiu būdu nepadauginti. Tešla atrodo štai taip


Įdarui svogūną susmulkinti kuo smulkiau, pakepinti aliejuje, sumaišyti su faršu, pipirais, druska ir įpilti keletą šaukštų vandens. Nuo vandens mėsytė tampa sultingesnė.

Tešlą padaliname per pusę ir kočiojame kuo ploniau į du vienodo dydžio lakštus.
Ant vieno lakšto dėliojame mažus faršo rutuliukus, o kitą lakštą paliekame tuščią.
Viskas atrodo štai taip


Dedame tuščiąjį lakštą ant viršaus ir pirštais įspaudžiame tarpus tarp koldūnų, taip, kad vėliau supjaustyti koldūnai neturėtų galimybių pamesti savo įdarą :)



Supjaustome koldūnus ir galima dėti į šaldiklį.

Tai štai tokia terlionė su tais koldūnais :) Tiesa, verdant ne vienas ir ne du visgi pametė savo įdarus, galbūt reikėjo dar kiekvieną atskirai gerai paspaudyti iš kraštų.
Dar vienas variantas, tai iškočiojus tešlą, išspausti nedidelio apvalaus puodelio pagalba apskritimus, į jų vidų dėti mėsą, o tešlą tiesiog sukelti į viršų, atrodo visai dailiai, tik nemaži tada jau gaunasi

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą