Kibinai

2010 m. balandžio 8 d., ketvirtadienis



Na štai, po ilgokos pertraukos vėl bandau pildyti šį puslapį receptukais, kuriuos pati isbandžiau ir kurie pavyko gan neblogai. Vienintelė problema, su kuria susiduriu paskutiniu metu, tai dujinė orkaite, kurioje jau senokai neteko kepti ir kurios anksčiau taip nemėgau dėl kartais nepavykusių kepinių.. Taigi - pirmasis mano aprasytas kepinys, grįžus i Lietuvą, bus - KIBINAI. Nusipirkau didžiulį gabalą kiaulienos kumpio, o kaip jį panaudoti fantazijos daug nebuvo paskutinėmis dienomis, tad toptelėjo mintis, kad galiu palepinti šeimynėlę kibinais :) esu kepusi kažkada, gal kartą ar du, seniai, net nepamenu ar valgomi tą kartą buvo :) Na bet šitie tikrai pavyke, dėkoju autoriui už receptuką, kurį radau puslapyje: http://pavaryk.blogspot.com. Tiesa yra tokia, jog tikri karaimų kibinai yra gaminami iš mielinės tešlos ir būtinai su aviena. Taip ir rašo minėtojo dienoraščio autorius, tad pagal šį receptą gaminamus kibinus reikėtų vadinti "netikrais", arba tiesiog pyragėliais su mėsa, norint neįžeisti karaimų, tačiau jie yra labai skanūs, o išbandyti juos išsikepti yra tiesiog būtina :)


Tešlai:

1 kg miltų (550 D),
450 g. kepinių margarino,
4 kiaušiniai,
200 g. grietinės,
žiubsnelis druskos.

Įdarui:

1 kg. kiaulienos (originaliame recepte siūloma naudoti sprandinę, as naudojau kumpį),
3 svogūnai,
50g. margarino,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Gaminame tešlą:

Į puodą suberti visus miltus, sudėti gabaliukais supjaustytą margariną, berti druską ir viską trinti rankomis, kol tolygiai pasiskirsto margarinas.
Mušam kiaušinius, tik vieno kiaušinio trynio nededam į tešlą, o atidedam kibinų aptepimui. Taipogi dedam grietinę. Viską maišom, po to minkom, kol tešla nebelimpa prie rankų.
Dedame tešlą į šaldytuvą ir laikome ten mažiausiai 30 min.

Kol tešla šaldytuve, ruošiame kibinams įdarą:

Mėsytę supjaustom smulkiais gabaliukais, svogūnus ypatingai smulkiai, viską sumaišom, beriam pipirus, druską.

Štai taip atrodo supjautyta mėsytė ir svogūnai:



Atvėsusią tešlą padaliname į 30 lygių dalių (toks skaičius kibinų turėtų gautis). Iš tešlos gabaliukų formuojame kamuoliukus.
Kiekvieną kamuoliuką atskirai paėmus iškočiojame į ploną apskritą blynelį, į vidurį dedame didelį šaukštą mėsos įdaro, uzlenkiame ir suspaudžiame abu tešlos kraštelius, pirštais suformuojame gražų standartinį "kibinišką kraštelį" :) na nežinau nei kaip paaiskinti kaip tai daroma, nei kaip tai įvardinti, bet beveik visi turbūt žinome kaip atrodo kibinų kraštelis :) man pačiai ne iš pirmo karto pavyko, kol supratau kaip tai daroma, kad dailiai atrodytų :) na jei jau jums nepavyktų to dailumo atlikti, tai ir paprastai užlankstyti kibinai nepraras savo skonio :)
Paruoštus kibinus aptepame nesunaudoto kiaušinio trynio plakiniu su šlakeliu vandeniu.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsniu karščio, dedame savo gaminius ir kepame apie 25 - 30 min.

P.S. Li fotoaparatas sugedo, tad nusigyvenau iki to, kad savo šedevrus virtuvinius fotografuoti kol kas tenka kompiuterinės kameros pagalba.. :))) smarkiai nesijuokite :P

Recepto šaltinis: http://pavaryk.blogspot.com

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą