Bulviu plokstainis (kugelis)

2010 m. vasario 4 d., ketvirtadienis




Gal tik antra karta gyvenime kepiau vadinamaji kugeli, kuris turejo buti pietums, bet neapskaiciavau, kad jis ilgokai keps, tad valgem jau tik vakarienei :) Neissiplesiu, nes tai juk pakankamai paprastas lietuviskas patiekalas, kuri dauguma seimu, manau, kepa kur kas dazniau nei musiske :) bet po sio karto, kaip suprantu, maniske seima ji ivertino ir teks bulves tarkuoti dazniau :) Taip, bulves tarkavau rankomis, su smulkia tarka, taciau tiems, kurie turi imantresniu aparatu bulviu tarkavimui, tai darba gerokai sau pagreitins :)

Naudojau:

Apie 2 kg bulviu,
1 stikline pieno,
100 g grietines,
druskos,
2 kiausiniai,
2 saukstai miltu,
150 g saltai rukytos sonines,
1 svogunas;

Iskepiau sonine su smulkiai pjaustytu svogunu.
Jau sutarkuotu bulviu mases man gavosi 1 kilogramas, skyscio nenupyliau. Uzvirinau piena, ji supyliau i tarkuotas bulves, sudejau grietine, druska, isplaktus kiausinius, miltus ir iskeptus svogunus su sonine. Druskos nereikia gaileti, nes jei jos mazai, tai tikrai nesijaus visoje bulviu maseje, o ar druskos uztenka, patikrinti reiketu paragaujant tesla :)

Kaip minejau, kepti reikia ilgokai, man kugelis kepe apie 1,5 valandos 200 ir dar valanda 150 laipsniu temperaturoje. As kepiau stikliniame inde su dangciu, kepant skardoje, virsus gali greitai patamseti, tad reiketu uzdengti folija.

Padazui pakepinau smulkiai pjaustytus pievagrybius ir svoguna, idejau grietines, druskos, pipiru ir dziovintu petrazoliu.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą