Biskvitas sokolade
2010 m. vasario 26 d., penktadienis
Seniai seniai sirdelei ir gyvenimui pasaldinti megdavau nusipirkti biskvitiniu sausainuku perteptu dzemu bei aplietu sokoladu, jie budavo sveriami ir pakankamai nepigus, bet atsilaikyti pries juos negaledavau :) Jau kuri laika man ramybes nedave mintis: "kodel gi nepasigaminus ju namuose", taciau "kaip?".. Na valanda tai jau tikrai paskyriau internetiniams "nardymams" ir ieskojimui siu sausainuku recepto, jau net nebesitikejau ir pykau, kad niekas ju negamina namuose, isskyrus ivairias konditerines parduotuveles, kurios recepto, savaime aisku, neskelbia..taciau vienas internetinis puslapis mane isgelbejo ir atradau ilgai ieskota receptuka!
Biskvitui:
203 g kiausiniu, (dejau mazdaug 3,5 vnt)
180 g cukraus,
180 g miltu,
180 g minksto sviesto (naudojau kepiniu margarina),
vieno saukstelio vanilinio cukraus.
Pertepimui:
307 g obuoliu marmelado.
Glaistui:
82 g sokolado.
Tikriausiai pastebite, kad skaiciai kiek juokingi, na atrodytu, kam gi tie trys gramai kiausiniu, ar 2 gramai sokolado kazka pakeis.. :) Kiek suprantu, sis receptas daugiau orientuotas i cechu darbuotojus, taciau mes namuose galim ne ka prasciau pasigaminti si skoni ir nesikankindami matuojant kiekviena ingrediento grameli, tad negaiskime :)
* Biskvitui kiausinius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi pasildome iki 40 laipsniu temperaturos, plakame mikseriu, kol turis gerokai padideja ir sutirsteja. (Matuoti nematavau, pasildziau kiek pagal nuojauta ir tiek).
* Atskirai isplakame mikseriu riebalus su miltais, kol pasidaro puri mase. Po truputi supilame isplaktus kiausinius ir paplakame kol pasidaro vienalyte tesla.
* Mase pilame i kepimo popieriumi isklota skarda 2 mm storumo sluoksniu, palyginame jei reikia saukstu, (kepimo metu nuo karscio tesla graziai susilygina jei pries tai buvo kokiu nelygumu) ir kepame 220 laipsniu karscio orkaiteje 4-5 min. Reikia stebeti, kad per daug neparuduotu, nes plonas biskvitas greitai gali perkepti.
* Iskepusi dar silta biskvita dedame ant cukraus pudra pabarstyto pavirsiaus ir kepame sekanti.
* Atvesusius biskvitus reiketu palyginti ir apipjauti, jei nera lygus, sulipdyti pertepus marmeladu. Virsu aptepti plonu sluoksniu marmelado ir apglaistyti tirpintu pravesusiu sokoladu.
* Apstingus sokoladui, pjaustyti norimo dydzio gabaleliais.
Mano biskvitiniai sausainukai tik is triju sluoksniu, nes likusiais teko vaisinti mazaji kepejos pagalbininka, kuris buvo pasiruoses i orkaite sokti del kepanciu skanestu :)
Recepto saltinis: I.Čereškienės "Miltiniai konditerijos gaminiai".
Recepta aprasyta radau: http://kepyklapenki.lt
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą