Napoleono tortas
2010 m. sausio 12 d., antradienis
Turbut menuo ar du praejo nuo paskutinio mano rasymo..ech,laiko taip visada truksta, o kepti, eksperimentuoti taip norisi ir norisi :) kepti kepiau,netinginiavau tikrai, bet aprasineti neprisiruosdavau.. kaledoms kepiau saldzias eglutes, meduolius, kitus skanestus, dauguma ju iskeliavo kaip dovanoms draugams ir artimiems zmonems, na bet jau po svenciu, tad tie receptai tegu lieka kitiems metams :) zinote, buna, kad imi ir uzsinori kazko, ir taip norisi, kad negali sulaukti, tad pries keleta dienu mano noras buvo napoleono tortas. Net burnoje jauciau jo skoni, kaip laukiau kada pagaminsiu ir galesiu prapjauti :) kaip visuomet Li virtuveje buna, bekepdama paplocius jau maniau kad nieko gero ir valgomo cia nebus :) bet pertepus visgi turejau vilti ir gera nuojauta, na ir cia tikrai recepto nedeciau jei juo patenkinta nebuciau :P
Teslai:
500 gr miltu;
250 gr sviesto (naudojau kepiniu margarina);
400 gr grietines ( naudojau 10 proc riebumo);
1,5 kiausinio;
druskos ziubsnelis.
(visi teslai naudojami produktai turetu buti labai salti)
Kremui:
1 litras pieno;
1 saukstas sviesto;
3 kiausinio tryniai;
130 gr cukraus; (cukraus kieki siulyciau reguliuoti ragaujant krema,nes pagal si kieki vienam gali buti per saldu, kitam saldumo trukti)
vanilinio cukraus pokelis;
2 dideli saukstai miltu;
2 saukstai krakmolo;
Teslos recepta emiau is supermama.lt, tik kieki as naudojau dvigubai mazesni nei ten buvo nurodyta, ir tai teslos gavosi daug, ne gigantiskam, bet nemazam tortui :)
Kremo recepta turejau jau senai is kazkur nusirasiusi ir tik sis receptas man iki siol tiko, nes riebiu sviestiniu kremu as nemegeja, tad ju net nenoriu bandyti :P
Teslai persijotus miltus supilame ant dideles lentos, sutarkuojame sviesta stambia tarka, viduryje miltu kruvos padarome duobute, i kuria pilame grietine ir kiausini. Viska kapojame peiliu, kol nelieka sausu miltu, sukapojus suspaudziame viska i viena rutuli ir iviniojus i maistine plevele padedame i saldytuva kuriam laikui. Man tesla neatrode labai pavykusi, nes virtuve buvo labai karsta gaminimo metu, o siai teslai geriau kad butu vesu, tad mano tesla buvo minksta, limpanti prie ranku, bet idejus i saldytuva, o kociojant gausiai pasibarstant miltais viskas buvo gerai.
Tad issieme is saldytuvo tesla kociojame kuo ploniau, issipjauname norimo dydzio ir formos laksta,subadome negailedami sakute, nes kitaip issipus bekepant ojojoj kaip :) ir kepame 170 laipsniu karstyje kol pagels krasteliai. As kepiau kiek ilgiau, man krasteliai jau net paruduodavo, taciau sutepus kremu, isigere ir suminkstejo.
Viena labiausiai apkepusi paploti reiketu pasilikti trupiniams daryti, tortui papuosti, arba issikepti likusios teslos gabaliuku ir juos sutrupinti :)
Kremui 2/3 pieno uzverdame su sviestu. Atskirai kiausinio trynius issukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, supilame likusi piena, beriame miltus bei krakmola. Ismaisome, kad neliktu gumuliuku. Visa sia mase plona srovele pilame i verdanti piena, stipriai maisome visa laika. Supylus maisome tol, kol mase pasidarys panasi i tirsta kisieliu, na kad tepant krema, jis nepabegtu nuo torto :)Jei ilgai verdant pritruktu tirstumo, truputeli pieno sumaisykite su sauksteliu krakmolo ir imaisykite i verdanti krema. Isvirusi krema atausiname ir tepame jau atvesusi.
Pertepta torta puosiame trupinukais, sonus ir virsu, na o toliau jau fantazijos ir laiko turejimo reikalas :) as tik laukiau kada si geri paragausiu, tad man puosimas si karta nebuvo svarbiausia :) Torta reiketu palaikyti saldytuve kuri laika, kol isigertu kremas, geriausia per nakti.
Gal tai ir ne pats tikriausias Napoleonas, bet man sis variantas tikrai skanus, tikiuosi patiks ir Jums ;)
Skanaus ;)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
2 komentarai (-ų):
?? O kur kremo pilnas receptas?
Jau yra :) nevisada speju iskarto visa teksta surasyti, yra trugdziukas zujantis aplinkui namuose.. :)
Rašyti komentarą