Pyrageliai su kopustais
2010 m. sausio 18 d., pirmadienis
Kartais norisi ne tik saldziai pasmaguriauti, o issivirus arbatos sukramtyti viena kita pyrageli su mesisku ar darzoviu idaru :) Tam labai tinka sis receptas, tesla puiki, o idarui rinktis galime viska, ka randame savo virtuveje ir ka mums pakuzda musu fantazija.. :) Teslos receptas is knygos "Pyragai ir pyrageliai".
Teslai:
600 g miltu;
400 g varskes;
300 g margarino;
2 kiausiniai;
2 saukstai grietines;
saukstelis kepimo milteliu;
ziupsnelis druskos.
Idarui:
Pora svogunu;
1/4 vidutinio kopusto;
saujale dziovintu baravyku;
morka;
druskos, pipiru;
Gaminame tesla: atsaldyta margarina sutarkuojame, kiausinius isplakame, miltus nusijojame kartu su kepimo milteliais, druska sumaisome su grietine.
I miltus kreciame varske, sudyta grietine, pilame kiausinio plakini, dedame margarina. Minkome. Tesla dedame i saldytuva bent pusvalandziui.
Idarui: svogunus smulkiai pjaustome, apkepiname aliejuje, tada dedame vandenyje ismirkytus smulkiai pjaustytus baravykus, tarkuota morka, dar pakepiname, ir galiausiai dedame plonom juostelem pjaustyta kopusta, beriame pipirus, druska. Viska troskiname ant nedideles ugnies apie pusvalandi.
Atsalusiu tesla kociojame i nestora laksta ,pjaustome ja kvadratais, ant kiekvieno teslos gabalelio dedame po sauksta atvesusio idaro, lenkiame pusiau, uzspaudziame krastus, pyrageliu virsu aptepame kiausinio plakiniu, kepame 180 laipsniu karstumo ikaitintoje orkaiteje 15-20 min, kol graziai pagels.
Tiesa, teslos gaunasi tikrai nemazas kiekis, iskepiau mazdaug 15 pyrageliu su kopustais, likusia tesla naudojau kitokiems kepiniams- pyrageliams su desrelemis, paprikom, porais, suriu, fantazijos reikalas :) o tinka si tesla tikrai viskam, nes nebezinodama kaip panaudoti likusia tesla issikepiau saldziu sausainuku su varske ir abrikosu dzemu, niam :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą